Det verkar finnas ett aldrig sinande intresse för motordrivna fordon. De kommer i alla färger och former. Somliga är dyrare, andra billigare. Vissa anses vara mer premium än andra, vissa sämre än andra. En del har endast den nödvändigaste utrustningen medan andra har allt och lite till. Vi talar givetvis om bilen, en både älskad och omtvistad bekvämlighet. För den som är bil intresserad och har bilar som hobby spelar det stor roll vad som befinner sig under motorhuven.

Bilen som hobby

Det som främst skiljer den intresserade bilägaren från den ointresserade är att den senare kategorin ser bilen som enbart ett transportmedel. Det finns ingen uppskattning av väghållning, teknik eller körglädje. En person med bilar som hobby kan lägga timmar i garaget där bilen modifieras eller putsas på, något som en ointresserad bilförare knappast skulle göra. Hur bilintresset ser ut varierar från person till person, en del är mest intresserade av snabba bilar och motorsport. Andra köper specifika objekt som för den oinvigde inte ser mycket ut för världen, men som sedan genomgår en rejäl förvandling i garaget. Men att säga att alla som gillar bilar gillar att skruva på dem vore fel, en stilla ”cruising” i den nytvättade entusiastbilen kan vara fullt tillräcklig för att stilla bilintresset.

Bred gemenskap

Att ha bilar som hobby kan vara både ensamt och socialt. Ensamt, därför att det finns så många ”vanliga” bilister därute som inte alls förstår charmen med fordon. Att somliga lägger både tid och pengar på en plåthög kan vara svårt att förstå och inte sällan skakas det på huvudet åt en riktigt passionerad bilälskare. Men bilhobbyn är också social! På webben finns mängder av forum och intressegrupper som rör bilar! Bilevenemang och fordonsträffar startas upp mer och mer och är inte längre till för endast raggarkulturen. Generationer förs samman och även de med andra fordonstyper (så som motorcyklister) välkomnas in i gemenskapen.

Bredare fordonsintresse

Som bilintresserad sträcker sig ofta intresset till tvåhjuliga fordon och släpvagnar. Det sistnämnda kan vara speciellt viktigt för den som har bilar som hobby. Släpvagnar för bilar, så kallade fordonstransporter eller trailers, kan behövas för att flytta en bil till ett visst ställe eller för att ta hem ett ofullständigt objekt. Precis som för bilar kommer släp i många olika utföranden men beroende på behovet blir de tekniska bitarna viktigare. Med tekniska bitar innebär storlek, total lastvikt och andra eventuella funktioner som släpet kan ha. Det som framförallt inverkar på beslutet att skaffa ett släp är behovet och plånboken. Inte råd med släp? Kika in på närmsta online casino, det är inte omöjligt att högsta vinsten är just ett fordon! Dock är chansen ytterst liten att vinna ett släp, en Ferrari är kanske mer troligt, men det stoppar ju inte möjligheten att ta hem en jackpott. Testa en slot med högt RTP, så som California Gold, där är chansen till vinst 95,2 %! Spelet torde passa ”jenkar-entusiasterna” då temat är guldvaskning i USA och även om självaste delstaten inte är rätt så är spelet ändå underhållande. Med hjälp av lite dynamit, en karta och en yxa gäller det att leta fram guldet som gömmer sig någonstans på vinstlinjerna. Dessutom innehåller spelet en bonusbana som går ut på att plocka så mycket guld som möjligt, ju tyngre samlingen blir desto högre blir vinsten. Det finns definitivt enklare sätt att lösa behovet av släp, låna av någon som har ett eller kontakta närmsta uthyrning. Då kan du spela California Gold av rätt anledning, för att det är roligt!